EVA'S GESTERNTE, Herinneringen aan de XXe Eeuw

écrit par VandenHende
le 27/02/2014
EVA'S GESTERNTE, Herinneringen aan de XXe Eeuw

Een volledig hertaalde, integrale editie met extra dossier van Yslaires iconische conceptreeks XX° Ciel.com.
Eva Stern herinnert het zich nog als de dag van gisteren. We zijn 1997, op een avond in februari. Haar computerscherm licht op, ze ontvangt het ene na het andere beeld. Op het eerste zicht zijn deze voorstellingen niet echt met elkaar verbonden behalve dan dat er engelen op voorkomen. Sinds die dag krijgt de psychoanaliste maandelijks een email binnen waarin foto's en beelden prijken die haar steeds meer en meer intrigeren. Met engelengeduld probeert Eva Stern alzo in de ziel van de boodschapper (een Engel?) en de Twintigste Eeuw te kijken.
Eva Stern die Freud gekend heeft. Eva Stern die Gandhi en Stalin ontmoette. Eva Stern, de vrouw die geboren werd onder een gunstig gesternte. Herbeleef de Twintigste Eeuw door de politieke, religieuze en universele ogen van de bijzonder succesvol auteur Yslaire.

Bernard Hislaire is de auteur die de romantiek de stripwereld liet insluipen eerst vertederend via Frommeltje en Viola en later tragisch met Samber en de Oorlog van de Sambers. Later zocht hij hogere regionen op via XX° Ciel.com en zijn verstripte variant op Der Himmel uber Berlin: De hemel boven Brussel.

Psychologisch drama
AUTEURSTRIP
YSLAIRE
EVA'S GESTERNTE, Herinneringen aan de XXe Eeuw
15 JANUARI 2014 • 20,3 x 27,6 cm • 280 p
hardcover • Adviesprijs €35,00 • vanaf 14 jaar
978-90-303-7000-0 • NUR363

  • EVA'S GESTERNTE, Herinneringen aan de XXe Eeuw
794 lectures
Portrait de VandenHende
Van den Hende"