De liefde voor de bergen opnieuw ontdekken in Wildschönau, Tirol.

écrit par VandenHende
le 17/08/2010
prachig landschap

Wildschönau ligt halverwege de grens met Beieren en het Oostenrijkse Tirol. Met zijn vier kerkdorpen Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach, die tussen de 828 en 1150 meter boven de zeespiegel liggen, is deze vallei een wereld op zichzelf.

300 km goed onderhouden wandelpaden, zeven Nordic Walking routes en mountainbike routes maken van deze regio een paradijs voor sportieve families en vakantiegangers. Uw kinderen van 5 tot 14 jaar kunnen er terecht in de “Wildschönau Dragon Club” Dit kleurrijke programma dat sport, spel en plezier, natuur en cultuur combineert, is helemaal gratis. U kunt er aan canyoning en rafting doen En voor de meest avontuurlijken onder jullie zijn er nog de paragliding vluchten vanuit Markbachjoch.

Wildschönau is ook fantastische gastronomisch regio, die de titel "Original Tiroler Küche" met een gerust geweten kan gebruiken. Veel instellingen bieden de typische culinaire specialiteiten uit e regio. Alle ingrediënten komen van lokale producenten. U kunt er van mei tot oktober op de verscheidene “Bauernmärkten” de producten zelf aankopen. Ook de 46 berghutten, die deels zelf hun bergkaas produceren, en de gezellige herbergen, zullen uw smaakpapillen verwennen. Een absolute must in Wildschönau is de “Krautinger”. Deze shnaps wordt gedistilleerd uit de witte raap en is een exclusiviteit van Wildschönau.

De beste wandelperiode in Wildschönau is van mei tot oktober. 300 km bewegwijzerde wandelpaden leiden U vanaf halverwege de vallei to de toppen van bergen. Je ontmoet er boerderijen war je de regionale specialiteiten kunt proeven en op bepaalde plaatsen ook de productie ervan van dichtbij kunt volgen. Tussen de dorpen Niederau en Oberau vind U de heilige Franciscus route, een weg met een permanente tentoonstelling van sculpturen die gewijd zijn aan het Zonnelied van Franciscus van Assisi. Halverwege deze route kunt U het landbouwmuseum “z’Bach” bezoeken (Nederlandstalige gids ter beschikking). Elke donderdag grijpt er op deze plaats ook een traditionele markt plaats. Aan het einde van het dal ligt Schönangeralm. Van daaruit vindt U menige wandelingen die U naar de omliggende toppen van dit Alpengebied voeren Op de weg naar boven kunt U de Schaukäserei bezoeken, gevolgd door een bezoek aan de typische herberg Schönanger waar U een prachtig uitzicht hebt over de bergen. Er rijdt ook dagelijks een “Boemeltrein op de Schönangeralm. Thierbach is de kleinste van de vier kerkdorpen in Wildschönaue. Een wandeling rond de Thierbacher Kogel is een reis in het verleden. De "Speckbacherstube” is bewaard gebleven in zijn oorspronkelijke stijl, daterend uit de tijd van de Tiroolse vrijheidstrijd rond 1809.

Praktische info : www.wildschoenau.com
Hoe Wildschönau bereiken: Autosnelweg München-Rosenheim-Kufstein. Afrit Wörgl-Ost, 6 km over de Wildschönauer Landesstrasse en de Wörgler Berg.

  • prachig landschap
  • thierbach
  • kaasproductie
  • folklore
  • fauna
Portrait de VandenHende
Van den Hende"